Fumarool 16/11 – 20/11/15

Deze week vinden de klimaatdagen plaats in kader van de klimaattop in Parijs begin December. Dus ben jij geïnteresseerd in het klimaat en wat daar allemaal rond speelt? Kom dan zeker eens langs op een van de activiteiten die uiteraard in thema van het klimaat staan. De klimaatdagen zijn georganiseerd door Bios, Merkator en Geos. Meer info

Maandag
De klimaatdagen presenteren een eetstandje met allerlei gezonde en lekkere etenswaren. Kom zeker een hapje nemen en discussiëren met je medestudenten over het klimaat. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Meer info

Het is weer eens tijd voor een van de favoriete sporten van de geoloog: Aardbal! Deze ietwat vergelijkbare sport met rugby moet je eens een keer hebben gespeeld dus kom zeker. De activiteit start om 20u en er wordt verzamelt aan de Nayer. Meer info

Om 22u is er een match zaalvoetbal voor de dames in de UCLL op unit 2. Scientica speelt tegen Medica. Supporters en speelsters (die niet voor een andere kring meespelen) zijn altijd welkom.

‘s Avonds is er nog een filmavond voorzien van de klimaatdagen. Chasing ice is een film over de veranderingen van gletsjers over de wereld. Het is een prachtige film met verbluffende beelden. Na de film kan je nog wat napraten bij een receptie. Meer info

Dinsdag
Ook vandaag staat er nog een eetstandje met lekkere dingen. Heb je dus nog niets geproefd, dan zal je al wel gehoord hebben dat het zeker de moeite is om af te komen. Meer info

Test jij graag je kennis, of wil je nog wat meer te weten komen, kom dan zeker naar de quiz van de klimaatdagen. Deze quiz met zowel algemene als thema-gerelateerde vragen, zal elke participant tevreden stellen. Inschrijven gaat nog tot dinsdagmiddag 13u. Meer info

Woensdag
De superfantastische TD van Geos en Bios: Space invaders TD. Het wordt een toffe avond met goede muziek, dansen, feesten, noem maar op. Er zullen ook cocktails aanwezig zijn, dus voor diegenen die geen bier lusten, kom gerust af. Als je verkleed komt, krijg je zelfs “space-cake”. Schud de dansbeentjes dus al maar los en begeef u allen richting de Albatros. Meer info

Op dinsdag 1 december organiseert Alumni Lovanienses een voordracht door prof. Patrick Degryse met als thema ‘Globalisering avant la lettre – geoarcheologie van glas en metaal’. Deelname voor studenten is gratis, maar je moet je wel inschrijven. Meer info

Sponsors