Updates website

De afgelopen week sloot het ganse ‘webteam’ van Geos zich gedurende enkele dagen hermetisch op in een donkere grot om zo hard te kunnen werken aan enkele nieuwe mogelijkheden voor onze site:

  • Onze site ondersteunt vanaf nu het sturen van push notificaties. Om deze te kunnen ontvangen, moet je wanneer de pop-up in je browser verschijnt, akkoord gaan met het feit dat we je deze kunnen sturen. Het voordeel van deze notificaties is dat we je op een eenvoudige manier op de hoogte kunnen brengen van nieuwe berichten op onze site of andere zaken zonder dat je de site open moet hebben staan. Deze notificaties werken in Google Chrome (zowel op de desktop als op Android), Safari en in de laatste versies van Firefox. Je kiest uiteraard zelf of je deze meldingen wil onv, maar we beloven plechtig dat je we het aantal meldingen zeer beperkt zullen houden!
  • Voor een compleet nieuwe Geos-app had het webteam van Geos helaas de tijd nog het budget, maar onze website is nu noch wat geschikter voor mobiele apparaten (de website was al volledig ‘responsive’). Wanneer je op je smartphone (iOS of Android) de website bezoekt krijg je bij een tweede bezoek de vraag om de website aan je startscherm toe te voegen. Wanneer je dat doet, wordt de website een heuse ‘webapp’ waardoor je de site zonder storende elementen kunt bekijken en met 1 druk op de knop altijd de kalender of het laatste nieuws van Geos kunt raadplegen. Je kunt dit uiteraard op elk moment doen, je hoeft dus niet te wachten tot de melding verschijnt.
  • Over onze kalender gesproken… deze werd ook in een nieuw kleedje gestopt en zou vanaf nu nog gebruiksvriendelijker moeten zijn!
  • Alle verkeer tussen de gebruiker en deze site verloopt vanaf nu ook volledig versleuteld (te herkennen aan het hangslotje in je browser). De bedoeling is om in de nabije toekomst ook de subdomeinen (zoals bv. onze Wiki) aan te pakken.

Heb jij zelf suggesties voor die dingen die beter kunnen of toegevoegd zouden moeten worden, blijkt er ondanks talloze tests toch iets niet helemaal te functioneren zoals het hoort of wil je gewoon je hart even luchten, contacteer dan zeker de webmaster via het contactformulier!WebteamGEOSHet volledige webteam van Geos, uiteraard wordt er na een lange werkdag samen gekookt om de groepssfeer te bevorderen. De webmaster is te herkennen aan de lange baard.

Sponsors