Fumarool 18/04 – 22/04/16

Het einde van het semester nadert weer en de beloftes om uiteindelijk toch eens in de boeken te kruipen worden ondertussen iets serieuzer. Maar als ik jou was, dan zou ik deze beloftes toch nog een weekje uitstellen. De kiesweek staat namelijk weer voor de deur en deze wil je absoluut niet missen! Dit jaar luistert het opkomend praesidiumteam naar de naam Fracking Crazy, en dit is tevens ook een mooie beschrijving over hoe de komende week zal zijn!

Maandag

 • Ekonomika organiseert naar jaarlijkse gewoonte de Big Splash. Scientica neemt hier gezamenlijk aan mee want samen staan we sterk! Inschrijven kan hier!
 • We zetten de week meteen goed in met een stevige ‘under pressure’ cantus in den toewip. Met deze cantus brengen we een ode aan Freddie Mercury en zijn magistrale klassiekers. Senioren van dienst zijn Lars en Tijs H. Deuren gaan open vanaf 20 u 00. Meer info

Dinsdag

 • In lokaal 01.207 200E worden er enkele thesissen verdedigd. Dit duurt van 11u30 tot 14u00.
  • Michael Verbiest: Study of the siliciclastic depositional system and implications for the depositional model of travertine in the Ballik area (Turkey) Promotor: Rudy Swennen
  • Alexy Elias Bahnan: Quantitative diagenesis of fracture-related dolomites in the Jurassic Kesrouane Formation (Qartaba structure, Lebanon) Supervisor: Rudy Swennen Co-Supervisor: F.H. Nader (Geosciences Division, IFP Energies nouvelles, France)
  • Jente Pauwels: Studying the internal variation (textures, geochemistry and reservoir characteristics) of fracture-related hydrothermal dolomite chimneys (Cantabrian Zone, N. Spain) Promotor: Rudy Swennen Begeleider: Robin Honlet
 • Dinsdagmiddag staat het opkomend praesidium met hun standje loco mexicano aan het grasveldje op onze geliefde campus met heerlijke broodjes mexicano. Laat dus even die weke broodjes van de moete en bucht van den alma voor wat het is en kom met z’n allen een hapje eten! Slechts 1 euro voor een broodje mexicano! Daar kun je toch niet voor sukkelen? Meer info
 • En geen zorgen voor diegene die wat schrik hebben voor de extra calorieën van hun broodje mexicano, want ’s avonds staat sport klaar om jullie te doen zweten met een pingpong toernooi! Denk jij de beste tafeltenniss(t)er/ te zijn van GEOS? Kom dan zeker om 20u 00 naar gebouw de nayer en vergeet zeker je sportkaart niet! Eigen palletjes zijn altijd welkom. Meer info

Woensdag
Wil jij je collega-geologiestudenten wat beter leren kennen op een spannende en magische manier? Dan heb ik goed nieuws voor jou want het opkomend Cultuurteam organiseert een magisch spannend stadsspel in het hartje van Leuven! Hoe meer volk, hoe meer vreugde! Afspraak om 20u 00 aan het stadshuis op de grote markt. Meer info

Donderdag

 • Donderdag middag staat Fracking Crazy weer aan het grasveldje op de campus met een nieuw eetstandje. Deze keer met overheerlijke panini’s en croques! Meer info
 • ’s Avonds zetten onze feestprinsessen onze wereld op z’n kop met een kiesfeestje van formaat in ‘t vervolg. Met als thema “I shouldn’t be here” kom je verkleed in wat je maar wil, met uitzondering van feestkledij dan weliswaar. Je hebt dus geen enkele reden tot klagen aangezien je sowieso wel iets anders in je kleerkast hebt liggen dan feestkledij en geen enkele reden om dus niet verkleed op te dagen! Meer info
 • Voor zij die dan liever nog een kleine kroegentocht houden, en nog eens wat andere studenten willen zien, is er nog een café manger: Spring Edition. Somersby en Besos zijn de speciale drankjes in aanbieding. Meer info

Tot slot wil het neutraal comité nog even iets meedelen…
Beste Geologen,

Elk jaar weer staat een jonge groep studenten vol moed op om zich kandidaat te stellen voor het nieuw presidium van Geos. De eer hiervoor valt dit jaar bij kiesploeg Fracking Crazy. Een week lang zullen zij u, student geologie, vermaken om uw stem te winnen. U bent dan ook hartelijk uitgenodigd om een stem uit te brengen tussen woensdag 20 april 18u en donderdag 21 april 18u. Stemmen gebeurt online, de desbetreffende link zal tijdig worden meegedeeld. De uitslag wordt donderdag avond klokslag 00u op het kiesfeestje bekend gemaakt.

Met vriendelijk groeten,

Het Neutraal comité,
Nathan, Rik & Xenia

P.S. LOL-ploegen kunnen zich melden bij een van de leden van het neutraal comité tot woensdag 20 april 14u.

Sponsors